Verhalen uit Nqutu

 

Senamile Mdlalose
My name is Senamile Mdlalose, who is currently studying Audiology, doing my 4th year my final year at the university of KwaZulu-Natal.
1st and foremost I would to really express my gratitude for being your bursar because probably without it I would have been required to drop out during my second year. I’ve lost a number of friends due to financial exclusion. Students who were fully performing but did not have enough funds as they did not qualify for the national student financial aid scheme (NSFAS). Their parents were state-employed individuals but the finances did not permit them to pay for tuition, which would have been a similar case as me without your financial assistance.

Lees het verhaal van SET studente Senamile verder in haar bedankbrief

Siphelele Zondo
SDC11080-300x225Toen ik een klein meisje was, dacht ik, dat ik net zoals mijn moeder zou worden. Mijn moeder onderhield ons gezin, dat totaal bestond uit mijn vader, 2 zusjes en een broer. Mijn vader heeft nooit een vast werk gehad zolang ik me kan herinneren. Sizanani heeft mij geholpen om een opleiding Information Technology te doen.  Ik heb mijn diploma gehaald, en nu werk ik als vrijwilliger op de universiteit om ervaring op te doen, want zonder ervaring wil men mij niet in dienst nemen. Sizanani helpt me nog een klein beetje, zodat ik eten kan kopen. Ik verdien net genoeg om mijn kamer huur te kunnen betalen. Zodra ik vast werk heb kan ik mijn studie lening afbetalen, en mijn ouders gaan helpen. Ik ben heel dankbaar dat ik zoveel kansen heb gekregen!

Nokuthula Ngobese

ngobeseMijn naam is Nokuthula Ngobese. Ik ben werkzaam voor Sizanani in het kantoor op KwaLanga.  Sinds maart 2004 ben ik de coördinator van het ABET programma: Adult Basic Education and Training. Ik doe de administratie en bezoek veldwerkers  om hen te adviseren, helpen met problemen en te motiveren. Het werk zorgt voor een verschil in de arme gemeenschappen. Vooral de vrouwen krijgen meer kennis en verbeteren hun vaardigheden. Ze kunnen nu kleine zaakjes opzetten waarmee ze geld kunnen verdienen en in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Eunice Zondo
Eunice ZondoIk ben Eunice Zondo. Ik ben veldwerker en werk op twee plaatsen . Ik leer de mensen lezen en schrijven in hun eigen taal,  Zulu). Ook geef ik les in Engels, rekenen en ondernemers vaardigheden. Rekenen helpt de vrouwen bijvoorbeeld bij het naaien. Ze kunnen dan berekenen hoeveel materiaal er nodig is en ook hun winst of verlies. Ondernemersvaardigheden zijn nodig zodat de mensen hun onderneming kunnen besturen. Ik heb ook een groep vrouwen leren naaien met de hand en praat ook over geloofszaken met de leerlingen. Zo leren de mensen veel verschillende dingen. Ik ben blij dat ik voor SiSA te werk, ik leer zelf ook veel en verdien een inkomen om mijn familie te kunnen ondersteunen.

Landiwe Mkhize
Landiwe MkhizeIn 2007 heb ik een aanvraag gedaan bij Sizanani Education Trust, voor financiële ondersteuning voor mijn studie. Sizanani heeft me geholpen om naar New Castle te gaan, waar ik een opleiding gedaan heb in Financial Management. Het was niet makkelijk, maar ik heb een diploma gekregen en heb nu een administratieve baan in Soweto. Hoewel mijn salaris maar klein is, kan ik elke maand een bedrag geld naar huis sturen om de familie te helpen.

 

Wat kan ik doen?
Medewerkers Sizanani South Africa

Medewerkers Sizanani South Africa

Projecten